ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ

Ο ιατρός Φωτόπουλος Διονύσιος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι γιός του Ε.Α. Υποστρατήγου της Ελληνικής Χωροφυλακής Ηλία Φωτόπουλου και της Γεωργίας το Γένος Γεωργαλά συνταξιούχου του υπουργείου οικονομικών. Είναι έγγαμος και έχει ένα τέκνο.
Αποφοίτησε το 1996 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις ξεκίνησε το 1999 νοσοκομειακή ειδίκευση στην στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική ( Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και Πανεπιστημιακή Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» ).

Το έτος 2004 έλαβε μετά από εξετάσεις στο Κ.Ε.Σ.Υ. τον τίτλο της οδοντιατρικής και ιατρικής ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
Το 2005 απέκτησε το μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Παθοβιολογία στόματος με Βαθμό «Λίαν Καλώς» από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2006 έως 2012 εκπόνησε την Διδακτορική διατριβή του (PhD) στην Παθοβιολογία Στόματος στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών την οποία και περάτωσε με Βαθμό «Άριστα».

Το 2012 ορκίστηκε Διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του
Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000-2013 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.
Διετέλεσε για δεκατρία έτη συνεργάτης (με συμμετοχή σε
εφημερίες αλλά και χειρουργεία) στο γναθοχειρουργικό τμήμα του
Παιδιατρικού νοσοκομείου «Παναγιωτής & Αγλαΐα Κυριακού»
Εχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων τόσο στην
Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ομιλίες (ελεύθερες
ανακοινώσεις) σε σύγχρονα θέματα της Γναθοπροσωπικής
χειρουργικής κυρίως με αναφορές σε κακοήθεις όγκους της γναθοπροσωπικής χώρας. Μερικές από αυτές : «Μείωση του όγκου γλωσσικού κρημνού με τη χρήση CO2 Laser» – «Διαγναθική Ακινητοποίηση με Ενδοστοματικές Οστικές Βίδες σε κατάγματα άνω και κάτω γνάθου. Περιγραφή τεχνικής» – «Η χρήση μαχαιριδίου υπερήχων στη στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική»- “Salivary gland neoplasms in children. Report of two cases”

Παρουσιάζει συγγραφικό έργο τόσο σε Ελληνικά αλλά και
ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Μερικές από τις εργασίες του :

Έχει συμμετάσχει σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια αξιόλογων συναδέλφων  (Dr Khoury, Dr.  Fornaseri, Dr Rossi, Dr Weiss, Dr. Lung κ.α.) που αφορούν την χειρουργική του περιοδοντίου, τα οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα, τις σύγχρονες τεχνικές οστικής ανάπλασης με μοσχεύματα και αυξητικούς παράγοντες, τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές ανάπλασης του προσώπου.  

  Ομιλεί τρεις ξένες γλώσσες  Αγγλικά , Γαλλικά, Ιταλικά.

 Από το 2005 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση της ειδικότητας της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ενώ συνεργάζεται με γνωστά ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα όπως το Ιατρικό Αθηνών, το Ιατρικό Περιστερίου κ.α.   

Είναι μέλος του  «Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής» από το 1996 καθώς και Τακτικό Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής», τακτικό Μέλος   της «Ελληνικής Εταιρίας Οστεοενσωμάτωσης», της «Επαγγελματικής Ένωσης Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών» και τέλος τακτικό Μέλος του “European Association for Cranio – Maxillo- Facial Surgery”